Rødbetesuppe med nepe

Rødbetesuppe med nepe

Rødbeter og neper er to rotgrønnsaker som vokser relativt fort og blir høsteklare samtidig, fra slutten av juli her i Trøndelag. Det er derfor fint å ha en oppskrift som kan kombinere disse to grønnsaker. Denne suppen er enkel å lage, sunn og har en nydelig rosa farge.

Ingredienser:

  • 2 rødbeter
  • 1 nepe
  • 1 stor potet eller 2 små
  • 1 løk
  • 1ss cider eddik
  • 1ss grønnsaksbuljong
  • vann
  • salt og rømme etter smak

 

Vask og skjær opp alle rotgrønnsakene i grove terninger. Hakk løken og ha den i en kjele sammen med 1ss olje i et par minutter. 

Ha alle de andre grønnsakene i kjelen og dekk med vann (bare til at alle grønnsakene er under overflaten) og buljong. La den koke i 25min med lokket på.

Ta suppen ut av kokeplaten og fjern mest av buljongen som du tar vare på i en skål. Kjør grønnsakene med en kjøkkenmaskin (eller stavmikser) til den er helt glatt. Tilsett litt av buljongen til du finner en passelig konsistanse. 

Smak til suppen med cider eddik og salt.

Noen liker å ha rømme i denne suppen, for en mildere smak og en ekstra girly farge.

 

rødbetesuppe

Leave a Reply