Er naturmangfold nøkkelen til enkel selvforsyning?
23. mai 2024 kl20

selvforsyning i permakulturhagen med naturmangfold

Det å være helt eller delvis selvforsynt i grønnsaker, frukt, egg eller mer er ganske tidskrevende. Imidlertid kan man spare mye tid med god planlegging og kunnskap.

MEN, det er ofte noe man undervurderer: hvordan naturmangfold kan støtte hagensproduksjon.

I dette webinaret skal vi se de forskjellige elementene man kan stole på for å øke selvforsyningsgraden fra hagen ved å satste på mangfold, fra nyttedyr til mikroklima.

Lenken til webinaret sendes rett etter påmelding og en time før webinaret begynner. Opptaket blir sendt dagen etter webinaret og skal være tilgjengelig i to uker. 

Vi kommer til å snakke om de flerårige grønnsakene som jeg synes kan gi en tydelig avling og som man lett kan inkludere i daglig matlaging.

I dette  webinaret skal vi lære de forskjellige måter å formere flerårige vekster på, enten fra frø, plantedeling eller stiklinger. 

Når dette er gjort må vi kunne gi planten stellen den fortjener før de kan høstes og spises. Jeg skal til slutt dele noen enkle måter å forberede disse grønnsakene på, og lage doge retter fra hagen. 

Lenken til webinaret sendes rett etter påmelding og en time før webinaret begynner. Opptaket blir sendt dagen etter webinaret og skal være tilgjengelig i to uker. 

Jordhelse i grønnsakhagen mikroliv i jorda

Jorda er et økosystem i seg selv. Det finnes flere mikroorganismer i en spiseskje av jord enn det er mennesker på Jorda. Det vil si milliarder av bakterier, protozoer, nematoder og sopp! Disse mikroorganismene spiller en avgjørende rolle for fruktbarheten i jorda, både på kort og på lang sikt. 

Hvordan skal du bygge levende jord i kjøkkenhagen slik at den er i stand til å levere mer og mer næringsrike grønnsaker år etter år? Hva er det som gjør av næringsstoffer kan tas eller ikke tas opp av plantene? 

Dette webinaret tar sikte på å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og ferdigheter for å opprettholde sunn og næringsrik jord i kjøkkenhagen. Vi vil dekke emner som jordstruktur, kompostering, naturlige gjødselmetoder og hvordan man kan støtte et mangfoldig mikrobielt samfunn i jorda.

Samplanting og interplanting: en arealeffektiv hage
15. februar 2024 kl20

Inspirert av markedshagene rundt Paris som gjorde storbyen selvforsynt med frukt og grønnsaker i 1800-tallet, har Celine klart å dyrke mye mat for familien sin i en liten kjøkkenhage i Trøndelag. Metodene hun bruker har blitt bekreftet av forskere med studier over flere sesonger på Frankrikes mest kjente permakulturgård, Bec Hellouin gård.
I dette webinaret skal Celine forklare hvordan man kan planlegge kjøkkenhagen, så og plante grønnsaker slik at avlingen på hver kvm blir rikere.
Det blir tid for spørsmål på slutten av webinaret. Dersom du ikke kan bli med live blir opptaket til webinaret sendt ut til alle påmeldte etter webinaret og tilgjengelig i 2 uker.

Hvordan spise noe hjemmedyrket daglig om vinteren?
30. januar 2024 kl20

I dette webinaret snakker jeg om de mange måtene å ta vare på grønnsakene på slik at vi kan spise noe sunt fra hagen hverdag gjennom vinteren fram til den nye hagesesongen begynner.
Du kommer til å lære om planlegging av kjøkkenhagen (med eller uten drivhus) og hvordan man prioriterer spising av enkelte grønnsaker, vinterlagring av grønnsaker, hermetisering, fermentering, spiring…
Alle disse tipsene hjelper med å spise mer mat fra hagen uten å dyrke mye mer eller ha en større hage.

Webinarserie 2024: