Kjøkkenhagen gjennom 4 år
27. mars 2025 kl20










Dyrking i drivhus
18. februar 2025 kl20

Drømmer du om et drivhus fylt med frodige tomat- og agurkplanter?
Vil du nyte morgenkaffen på et lunt sted som dufter av “grønt” og fuktig jord?
- velge riktig type drivhus
- holde jorda fruktbar
- gi plantene de riktige vekstfoholdene
- stelle tomat-, agurk-, paprika- og auberginplanter
Planlegging av kjøkkenhagen 2025
30. januar 2025 kl20

Vil du få mest mulig ut av kjøkkenhagen din i 2025? I dette webinaret lærer du hvordan du kan planlegge for en frodig og produktiv hage ved å bruke enkle, praktiske prinsipper inspirert av permakultur.
Vi tar for oss hvordan du kan:
- Evaluere ressursene og begrensningene i din hage.
- Velge de beste grønnsakssortene tilpasset dine behov og hagens forhold.
- Planlegge såing, både inne og ute, for en smidig start på sesongen.
- Forberede jorden for optimal vekst og sunnere planter.
- Tegne og organisere bedene for effektiv samplanting og suksesjonsplanting.
Med konkrete eksempler og smarte strategier hjelper vi deg å bygge en kjøkkenhage som gir avling gjennom hele sesongen – ett steg av gangen.
Bli med og legg grunnlaget for en vellykket hagesesong !
Unn deg et månedlig påfyll med kunnskap og inspirasjon!
Webinarserie 2025 er nå åpen for påmelding.
Karbon i jorda - Hvorfor er det så viktig? Hva kan man gjøre i hagen?
12. desember 2024 kl20

Har du hørt om karbonlagring i jorda, men lurer på hva det egentlig betyr for hagen din?
Vil du lære hvordan du kan forbedre jordas fruktbarhet, øke biologisk mangfold og bidra til klimaet – rett fra din egen hage?
I dette webinaret får du konkrete tips til hvordan du kan:
Bygge fruktbar jord med enkle, regenerative metoder.
Øke karboninnholdet i jorda for bedre vekst og vannlagring.
Skape en levende hage som jobber i harmoni med naturen.
Bli med og oppdag hvordan små grep i kjøkkenhagen din kan gjøre en stor forskjell for både avlingene og planeten!
Er du klar til å gi hagen din nytt liv? Meld deg på nå!
Et drivhus i bruk hele året rundt
28. november 2024 kl20

Fermentering for økt selvforsyning
1. oktober 2024 kl20

Lær deg forskjellige oppskrifter og fermenteringsmetoder nå som hagen bugner av grønnsaker!
Fermentering er en veldig enkel og sunn måte å ta vare på avlingen på. Den krever bare grønnsakene dine, salt, krydder og rene glass.
Hva er forskjellen mellom sylting, pickling og fermentering?
Hvilke viktige hygieneregler må du ta hensyn til?
Hvordan vet du om fermenteringen er i gang, eller om innholdet i glasset fortsatt er trygt å spise?
Etter webinaret vil du føle deg tryggere på fermentering, og midt på vinteren vil du kunne få i deg de gode vitaminene du har dyrket i sommer!
Opptaket av webinaret blir tilgjengelig i to uker. Det er derfor lurt å melde seg på selv om du ikke har mulighet til å delta live på tirsdag.
Permakultur i min hage - Designeksempler
17. september 2024 kl20

Opptaket av webinaret blir tilgjengelig i to uker etter webinaret. Det er derfor lurt å melde seg på selv om man ikke har mulighet til å være med live på tirsdag…
Sannheten om ugress
22. juli 2024 kl20
Opptaket av webinaret blir tilgjengelig fram til skolestart. Det er derfor lurt å melde seg på selv om man ikke har mulighet til å være med live på mandag…
Hvorfor er det så mange snegler som spiser grønnsakene mine?
30. juni 2024 kl20

Hva er rollen til snegler i hagens økosystem?
Hvorfor kommer de til kjøkkenhagen?
Hva skjer hvis man fjerner alle sneglene fra hagen?
Alle disse spørsmålene får du svar på i webinaret
“Hvorfor er det så mange snegler som spiser grønnsakene mine?”
Selvfølgelig kommer jeg også til å forklare hvilke enkle tiltak som kan hjelpe med å begrense antall snegler i kjøkkenhagen.
Opptaket av webinaret blir tilgjengelig fram til skolestart. Det er derfor lurt å melde seg på selv om man ikke har mulighet til å være med live på søndag…
Er naturmangfold nøkkelen til enkel selvforsyning?
23. mai 2024 kl20

Det å være helt eller delvis selvforsynt i grønnsaker, frukt, egg eller mer er ganske tidskrevende. Imidlertid kan man spare mye tid med god planlegging og kunnskap.
MEN, det er ofte noe man undervurderer: hvordan naturmangfold kan støtte hagensproduksjon.
I dette webinaret skal vi se de forskjellige elementene man kan stole på for å øke selvforsyningsgraden fra hagen ved å satste på mangfold, fra nyttedyr til mikroklima.
Vi kommer til å snakke om de flerårige grønnsakene som jeg synes kan gi en tydelig avling og som man lett kan inkludere i daglig matlaging.
I dette webinaret skal vi lære de forskjellige måter å formere flerårige vekster på, enten fra frø, plantedeling eller stiklinger.
Når dette er gjort må vi kunne gi planten stellen den fortjener før de kan høstes og spises. Jeg skal til slutt dele noen enkle måter å forberede disse grønnsakene på, og lage doge retter fra hagen.
Lenken til webinaret sendes rett etter påmelding og en time før webinaret begynner. Opptaket blir sendt dagen etter webinaret og skal være tilgjengelig i to uker.
Jorda er et økosystem i seg selv. Det finnes flere mikroorganismer i en spiseskje av jord enn det er mennesker på Jorda. Det vil si milliarder av bakterier, protozoer, nematoder og sopp! Disse mikroorganismene spiller en avgjørende rolle for fruktbarheten i jorda, både på kort og på lang sikt.
Hvordan skal du bygge levende jord i kjøkkenhagen slik at den er i stand til å levere mer og mer næringsrike grønnsaker år etter år? Hva er det som gjør av næringsstoffer kan tas eller ikke tas opp av plantene?
Dette webinaret tar sikte på å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og ferdigheter for å opprettholde sunn og næringsrik jord i kjøkkenhagen. Vi vil dekke emner som jordstruktur, kompostering, naturlige gjødselmetoder og hvordan man kan støtte et mangfoldig mikrobielt samfunn i jorda.
Samplanting og interplanting: en arealeffektiv hage
15. februar 2024 kl20
Inspirert av markedshagene rundt Paris som gjorde storbyen selvforsynt med frukt og grønnsaker i 1800-tallet, har Celine klart å dyrke mye mat for familien sin i en liten kjøkkenhage i Trøndelag. Metodene hun bruker har blitt bekreftet av forskere med studier over flere sesonger på Frankrikes mest kjente permakulturgård, Bec Hellouin gård.
I dette webinaret skal Celine forklare hvordan man kan planlegge kjøkkenhagen, så og plante grønnsaker slik at avlingen på hver kvm blir rikere.
Det blir tid for spørsmål på slutten av webinaret. Dersom du ikke kan bli med live blir opptaket til webinaret sendt ut til alle påmeldte etter webinaret og tilgjengelig i 2 uker.
Hvordan spise noe hjemmedyrket daglig om vinteren?
30. januar 2024 kl20
I dette webinaret snakker jeg om de mange måtene å ta vare på grønnsakene på slik at vi kan spise noe sunt fra hagen hverdag gjennom vinteren fram til den nye hagesesongen begynner.
Du kommer til å lære om planlegging av kjøkkenhagen (med eller uten drivhus) og hvordan man prioriterer spising av enkelte grønnsaker, vinterlagring av grønnsaker, hermetisering, fermentering, spiring…
Alle disse tipsene hjelper med å spise mer mat fra hagen uten å dyrke mye mer eller ha en større hage.